loading...
عروج کندر orouj8.ir
کانون بازدید : 122 دوشنبه 31 فروردین 1394 نظرات (0)

http://s4.picofile.com/file/7762469030/%D8%A7%DB%8C%D9%86_%D8%A7%D9%84%D8%B1%D8%AC%D8%A8%DB%8C%D9%88%D9%86.jpg


بسم الله الرحمن الرحيم

فضيلت و اهميت ماه رجب

گرچه همه زمان ها مخلوق خداست ليكن برخى از آنها از شرافت و ويژگى خاصى برخوردار است. درست است كه همه ماه هاى سال، پرتوى از قدرت جهان آفرين است; امّا سه ماه رجب، شعبان و رمضان، داراى امتياز و برجستگى ويژه اى هستند. در عصر جاهليت، مردم ماه رجب را گرامى مى داشتند. ادامه در ادامه مطلب ..........................

کانون بازدید : 71 سه شنبه 26 اسفند 1393 نظرات (0)

سير خلقت نورانى حضرت زهرا(س)

و در حديثى از امام صادق- عليه‏السلام- آمده است كه: «جز خدا هيچ نبود، پس خداوند پنج نور را از جلال و عظمت خود آفريد و براى هر يك از آن انوار، اسمى از اسماى الهى بود. خدا «حميد» است و اين اسم در محمد- صلى اللَّه عليه و آله- ظهور يافت.

خدا «اعلى» است كه در اميرالمؤمنين على- عليه‏السلام- ظهور يافت.

و براى خدا «اسماى حسنى» وجود دارد كه نام حسن و حسين- عليهماالسلام- از آن اسماء مشتق است.

و از اسم «فاطر» او، نام زهراى اطهر، فاطمه اشتقاق پيدا كرد پس وقتى كه آن انوار را آفريد، اينها را در ميثاق قرار داد، پس در طرف راست عرش جا گرفتند.

و خدا فرشتگان را از نور آفريد پس وقتى كه فرشتگان به اين انوار نظر كردند، امر و شأن اينها را بزرگ شمردند و تسبيح را (از آنها) فراگرفتند و اين مطابق با گفته‏ى فرشتگان است كه در قرآن آمده است: به حقيقت ما (در انتظار اوامر الهى در تدبير عالم) صف كشيده‏ايم.

و به راستى ما تسبيح كننده‏ايم، و آن هنگام كه آدم- عليه‏السلام- را آفريد آدم به سوى اين انوار از طرف راست عرش با دقت نظر نموده عرض كرد: اى صاحب اختيار من! آنان كيستند؟

خداى متعال در پاسخ فرمود: اى آدم! آنها برگزيدگان من و خواص من هستند، اينها را از نور عظمت و بزرگى‏ام آفريده‏ام و از اسمهاى خودم اسمى را براى اينها برگرفتم، پس عرض كرد: اى پروردگارم! به حقى كه تو بر اينها دارى اسمهاى اينها را به من بياموز، پس خداى متعال فرمود: اى آدم! اين اسمها نزد تو امانت باشد (كه) سرّ و رازى از راز من است. غير تو نبايد بر آن آگاه شود جز به اذن من، عرض كرد: پروردگارم قبول كردم.

خداوند پس از گرفتن اين پيمان، اسمهاى آنها را به آدم- عليه‏السلام- تعليم داد. و به فرشتگان عرضه كرد، هيچ كدام به آنها عالم نبودند، پس در پاسخ قول خداى متعال كه فرمود: مرا از نامهاى اينها خبر دهيد اگر راست مى‏گوييد، عرض كردند: منزهى تو! براى ما علمى نيست جز آنچه به ما آموخته‏اى.

همانا تو عالم و داراى حكمتى. (آنگاه خداوند) فرمود: اى آدم! فرشتگان را به اسمهاى آن انوار خبر ده، پس وقتى كه اينها را به اسماء خبر داد، فرشتگان دانستند كه اين مطلب (در نزد آدم) به امانت گذاشته شده و آدم به سبب آگاهى از آن، فضيلت و برترى يافته است. سپس امر به سجده‏ى آدم- عليه‏السلام- شدند؛ زيرا كه سجده‏ى ملائكه، فضيلتى براى آدم و عبادت براى خداى متعال بود. چون كه سجده ملائكه، سزاوار آدم بود» (1)


حضرت زهرا سلام‏اللَّه‏عليه و اهل‏بيت علت آفرينش هستى

رسول خدا فرمود: هنگامى كه خداى تعالى حضرت آدم ابوالبشر را آفريد و از روح خود در او بدميد، آدم به جانب راست عرش نظر افكند، آنجا پنج شبح غرقه در نور به حال سجده و ركوع مشاهده كرد، عرض كرد: خدايا قبل از آفريدن من، كسى را از خاك خلق كرده‏اى؟ خطاب آمد: نه، نيافريده‏ام. عرض كرد: پس اين پنج شبح كه آنها را در هيئت و صورت همانند خود مى‏بينم چه كسانى هستند؟

خداى تعالى فرمود: اين پنج تن از نسل تو هستند، اگر آنها نبودند، ترا نمى‏آفريدم، نامهاى آنان را از اسامى خود مشتق كرده‏ام (و من خود آنان را نامگذارى كرده‏ام)، اگر اين پنج تن نبودند، نه بهشت و دوزخ را مى‏آفريدم و نه عرش و كرسى را، نه آسمان و زمين را خلق مى‏كردم و نه فرشتگان و انس و جن را.

منم محمود و اين محمد است، منم عالى و اين على است، منم فاطر و اين فاطمه است، منم احسان و اين حسن است، و منم محسن و اين حسين است. به عزتم سوگند، هر بشرى اگر به مقدار ذره‏ى بسيار كوچكى كينه و دشمنى هر يك از آنان را در دل داشته باشد، او را در آتش دوزخ مى‏افكنم... يا آدم، اين پنج تن، برگزيدگان من هستند و نجات و هلاك هركس وابسته به حب و بغضى است كه نسبت به آنان دارد. يا آدم، هر وقت از من حاجتى مى‏خواهى، به آنان توسل كن.

ابوهريره مى‏گويد، پيامبر اكرم در ادامه‏ى سخن فرمود: ما پنج تن كشتى نجاتيم، هركس با ما باشد، نجات يابد، و هركس كه از ما روگردان شود هلاك گردد. پس هركس حاجتى از خدا مى‏خواهد پس به وسيله‏ى ما اهل‏بيت از حضرت حق تبارك و تعالى مسئلت نمايد».
حقيقت آنست كه پنج تن مقدّس رمز خلقتند:

يا أحمَدُ! لَو لاكَ لَما خَلَقتُ الأفلاكَ، وَ لَو لا عَلِىُّ لَما خَلَقتُكَ، وَ لَو لا فاطِمَةُ لَماخَلقُتُكما. (2)
اى احمد! اگر تو نبودى آسمان و زمين نمى‏آفريدم و اگر على نبود تو را نمى‏آفريدم و اگر فاطمه نبود شما را نمى‏آفريدم (يعنى شمايان رمز خلقتيد).

و فاطمه حوريّه‏اى بود كه چند صباحى لباس آدميان در بر نمود: (3)


1- تفسير فرات، ص 11، ط نجف.

2- ميرجهانى: (ال) جُنّة العاصمة، ص 148 (به نقل از كشف الآلى صالح بن عبدالوهّاب بن عرندس) (و) مرندى: ملتقى البحرين، ص 14 (و) مستنبط: القطره ج 1: ص 164 (و) قمى: سفينةالبحار، ماده «خلق» (و) نمازى: مستدرك سفينةالبحار، ج 3: ص 334 (حديث قدسى)
شايد در نظر نخست اين روايت احتياج به تأمّل داشته باشد؛ امّا با اندكى دقّت، لطافت تعبير به كار رفته در آن اشكار مى‏گردد.
همچنانكه مى‏دانيد كنيه‏ى حضرت زهرا (عليهاالسّلام) «امّ‏ابيها» است. در سبب مكّنا شدن حضرتش به اين كنيه با مدد از روايتى كه از امام باقر (عليه‏السّلام)نقل شده است- و ما آن را در سطور بالا ذكر نموديم- كه حضرت فرمودند ريشه درخت نبوّت زهراى اطهر است و يا روايتى كه ذهبى در كتاب ميزان الاعتدال (ج 1:ص 234) از رسول خدا نقل مى‏كند كه حضرت مى‏فرمايند: «أنَا شَجَرَةٌ، وَ فاطِمَةُ أصلُها،وَ عَلِىُّ لِقاحهُا، وَ الحَسَنُ وَ الحُسَينُ ثَمَرُها» (يعنى من درخت، فاطمه ريشه آن، على لقاح آن، و حسن و حسين ميوه‏ى آن هستند) آشكار مى‏گردد كه خلقت پيامبر، على، حسن و حسين (عليهم‏السّلام) در عالم انوار بسته به خلقت حضرت زهرا (عليهاالسّلام) بوده است. فَافهَم فَإنَّهُ دَقِيقٌ جِدّاً.
3- خطيب بغدادى: تاريخ بغداد، ج 5: ص 86.






کانون بازدید : 65 دوشنبه 25 اسفند 1393 نظرات (0)



داستان دل...

روزی که نهادم پا درمیکده حیران ها     می گفت مرا رندی صیدی تو به زندان ها

این دام بلا باشد ای مرغ غزلخوانم         بس مانده در این منزل در دام پریشان ها

ای دیده چها کردی با این دل شیدایی             ای کاش نمی دیدم آن جلوۀ بستان ها

افتاده و درمانده دردام بلا اکنون             حیران و خجل ماندم در گوشۀ ویران ها

با سینه ی پر سوز و با دیدۀ پرخونم       می سوزم و می سازم تا چارۀ هجران ها

دوران شبابم شد ، رندی زسرم افتاد     صد شکراگردر دل عشق است زدوران ها

بر صفحه چو می لغزد این خامه همی ترسم  با این سرسودایی رسوا و پشیمان ها

 

عاشق زچه می نالی پیمانه به پیمانه

باشد دل بشکسته خم خانۀ مستان ها *

 

* امام صادق (ع) : القلب حرم ا... فلا تسکن فی حرم ا... غیره "

شعر : محسن اولیائی.کاشمر


کانون بازدید : 75 چهارشنبه 15 بهمن 1393 نظرات (1)
 
استقلال و پرسپولیس در جبهه !
 

" شهر فاو تازه فتح شده بود و سربازان دشمن گروه گروه تسلیم می شدند . من و دوستم «شهیدعلی ناهیدی» از یک هفته قبل از عملیات با هم حرف نمی زدیم . شاید علتش خیلی عجیب و غریب باشد . ما سر تیم های فوتبال استقلال و پرسپولیس دعوایمان شد! من استقلالی بودم و علی ناهیدی پرسپولیسی ! یک هفته قبل از عملیات ،در سنگر طبق معمول داشتیم با هم کری می خواندیم و از تیم های مورد علاقه مان حمایت می کردیم که بحث مان جدی شد . علی زد به شانه من و یک نفس گفت : شیش ، شیش ، شیش تایی ها ! منظور او از حرف یادآوری بازی  بود که پرسپولیس شش تا گل به استقلال زده بود . من هم کم آوردم و به مربیان پرسپولیس بد و بیراه گفتم .بعد هم قهر کردیم و سر و سنگین شدیم حالا دلم پیش علی مانده بود . از شب قبل و پس از شروع عملیات دیگر علی را ندیده بودم دلم هزار راه رفته بود . با خود فکر می کردم نکند علی شهید یا اسیر شده باشد و... دیگر داشتم رسماً گریه می کردم که دیدم بچه ها می خندند و هیاهو می کنند. از سنگر آمدم بیرون و اشک هایم را پاک کردم یک هو شنیدم عده ای با لهجه فارسی دار شعار می دهند که « برسبولیس هورا،استقلال سوراخ! » . سرم را چرخاندم  به طرف صدا باورم نمی شد.دهها اسیر عراقی ، پابرهنه و شعارگویان به طرفمان می آمدند. پیشاپیش آنان علی سوار شانه های یک درجه دار سبیل کلفت عراقی بود و یک پرچم سرخ را تکان می داد وعراقی ها هم با دستور او شعار میدادند :"برسبولیس هورا، استقلال سوراخ! " باور کنید بار اول و آخر در عمرم بود که به این شعارحسابی و از ته دل خندیدم وشاد شدم . دویدم به استقبال علی . او با دیدن من از قلمدوش درجه دار عراقی پرید پایین و بغلم کرد . تند تند صورتش را بوسیدم، علی هم صورتم را بوسید و خنده کنان گفت :می بینی آقا! حتی عراقی ها هم طرفدار پرسپولیس هستند! هر دو غش غش خندیدیم ..عراقی ها هم که نمی دانستند دارند چه شعاری می دهند ، با ترس و لرز همچنان فریاد می زدند: " برسبولیس هورا ،استقلال سوراخ!"

 "نقل از نشریه امتداد"

 

کانون بازدید : 46 چهارشنبه 15 بهمن 1393 نظرات (0)
 

یاد یاران شهید

 

 

امام علی (ع) : ان الجهاد باب فتحه الله لخاصّه اولیائه 

همانا جهاد دری است - از درهای بهشت - که خداوند بر روی دوستان خاص خود گشوده است.

بیایید از روزها و لحظات ناب هشت فصل عشق سخن بگوییم .

بیایید به آسمان معنویت دیروز جبهه ها و حریم پرترنم دلهای عاشق مردان جهاد و شهادت نگاهی دوباره بیندازیم.

بیایید یکبار دیگر فصل ایثار و شهادت را در دفتر ذهن مرور کنیم و غبار غفلت را از قلبهایمان بزداییم ...

بیایید پرواز کنیم به روزهایی که دلها رنگی خدایی داشت همان روزهای عشق و حماسه و ایثار ،

بیایید یاد کنیم از اسوه های  عشق و ایثار و مردانگی ، اسطوره هایی افسانه ای که به حقیقت پیوستند .

آنها که از دنیا و ما فیها عبور کردند و خویشتن را به امواج خروشان بلا و امتحان الهی سپردند .

آنها که  آرامش خویش را رها کردند ، به فرمان نائب امام زمان خویش پیر جماران لبیک گفته و عازم جبهه های نبرد برای دفاع از دین و میهن و کیان ایران اسلامی در برابر هجوم ناجوانمردانه دشمن مزدور شدند.

آنها که از عزیزترین سرمایه زندگی یعنی جان خویش گذشتند تا مایه امن و امان و آرامش دیگران باشند...

جوانمردانی که از گوشه گوشه این سرزمین اسلامی برخاستند تا ثابت کنند دیگر خاطره بی وفائی و ننگی که کوفیان ثبت کردند زنده نخواهد شد و فرزند پیامبر "ص" تنها نخواهد ماند.

بی جهت نبود که امام عزیز ما "ره"سوگند یاد کرد که مردم ایران در این دوران از مردم حجاز در عهد رسول الله "ص" و مردم کوفه در عصر امیرالمومنین علی "ع" بهتر هستند....

و تا به امروز ادامه دهندگان راه همان نسل آسمانی ثابت کرده اند که ولی فقیه و امام و مقتدا و رهبرخود را تنها نخواهند گذاشت ...

 

حسن ختام این جملات را کلام مولی علی "ع" در خطبه 182 که در فراق یاران شهیدشان مرثیه سرایی کرده اند قرار میدهم .

بیایید با این ناله های سوزناک مولایمان چنان که آن حضرت در فراق یاران شهیدشان گریستند ما هم بر غربت و مظلومیت ایشان بگرییم و یاد کنیم ازدوستان و یاران شهیدمان :

 

یاد یاران شهید در بیان مولا:

این عمّار...؟

" آری آن برادرانم که خونشان برزمین ریخت بخدا سوگند هیچ زیانی نکرده اند.

اگرچه امروز نیستند تا خوراکشان غم وغصّه ونوشیدنی آنها خونابۀ دل باشد.

بخدا سوگند آنها ملاقات کردند خدا را که پاداش آنها راخواهد داد و پس از دوران

ترس، آنها را درسرای امن خود جایگزین فرمود.

کجا رفتند برادران من که بر راه حق رفتند و با حق درگذشتند  ؟

کجاست عمّار؟

کجاست پسر تیهان ؟

وکجاست ذوالشّهادتین ؟

وکجایند همانند آن برادرانی که پیمان جانبازی بستند وسرهایشان برای ستمگران

فرستاده شد ؟

 سپس حضرت دست بر محاسن مبارک خویش گرفتند و مدت زمان طولانی گریستند

وفرمودند:

دریغا از برادرانم که قرآن خواندند و براساس آن قضاوت کردند و...

سپس با بانگ بلند فرمودند : بندگان خدا : جهاد.. جهاد .. جهاد... ! "

 

( این مطلب در نشریه شماره 340 آوای کاشمر به چاپ رسیده است.)

کانون بازدید : 70 پنجشنبه 20 آذر 1393 نظرات (0)
http://www.zirmizi.ir/wp-content/uploads/2013/12/%D8%A7%D8%B1%D8%A8%D8%B9%DB%8C%D9%86.gif

اربعین در لغت به معنای چهلم است.

بیستم صفر ۶۱ هجری قمری، اربعین چهلمین روز) کشته شدن حسین بن علی فرزند علی بن ابی طالب و فاطمه زهرا، امام سوم شیعیان و طبق نظر شیخ مفید [۱] و شیخ طوسی[۲]، زمان بازگشت اهل حرم حضرت از شام (دمشق) به مدینه است. همچنین بنا بر نقل ایشان، جابر بن عبدالله انصاری صحابی برجسته محمد به عنوان نخستین زائر حسین بن علی، یا لااقل از نخستین زائران او، در این روز وارد کربلا شده و زیارت اربعین را بجا آورده است. ابراهیم آیتی نیز می‌نویسد: «جابر بن عبدالله انصاری ... بیستم ماه صفر، درست چهل روز بعد از شهادت امام وارد کربلا شد و سنت زیارت اربعین امام به دست او تأسیس گردید».[۳] بر این اساس «از همان آغاز که تاریخش معلوم نیست، شیعیان به حرمت آن، زیارت اربعین می‌خوانده‌اند.»[۴]زیارت اربعین تنها درباره حسین بن علی وارد شده و هیچ پیشینه اى را نمی‏ توان برای اربعین و اعمال مربوط به این روز تا پیش از حادثه عاشورا تصدیق کرد و این ویژگی و امتیاز، تنها براى حسین بن علی دانسته شده است.[۵] البته در باب علت اهمیت این روز نزد عرف شیعیان، این نکته نیز قابل توجه است که هرچند روایانی بر اهمیت و زیارت اربعین وارد شده است، لکن نمی‏توان این احتمال را انکار کرد که برخی گزارش‏های تاریخی مبنی بر حضور اهل بیت امام و بازماندگان کشته‌شدگان کربلا در کربلا در اربعین[۶] از عوامل توجه خاص ایشان به اربعین باشد.

در تقویم رسمی ایران این روز تعطیل می‌باشد.


مورخان[چه کسی؟] نوشته‌اند که جابر بن عبدالله انصاری، همراه عطیه عوفی در همان اولین اربعین پس از عاشورا به زیارت حسین رفتند.

در برخی منابع اسیران شام یعنی بازماندگان کشته‌شدگان کربلا در چهملین روز کشته شدن حسین بن علی به کربلا رسیدند. از جمله در کتاب نزهه الزاهد ص ۲۱ این مطلب ذکر شده‌است.

تعداد صفحات : 5

درباره ما
Profile Pic
کانون عروج مسجد جامع کندر
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • نظرسنجی
    نظرتان را درباره وبلاگ ما بنویسید با تشکر؟
    عکس روز


    آمار سایت
  • کل مطالب : 86
  • کل نظرات : 64
  • افراد آنلاین : 1
  • تعداد اعضا : 5
  • آی پی امروز : 9
  • آی پی دیروز : 8
  • بازدید امروز : 12
  • باردید دیروز : 10
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 0
  • بازدید هفته : 26
  • بازدید ماه : 23
  • بازدید سال : 637
  • بازدید کلی : 34,149
  • کدهای اختصاصی
    <--->